Matemüzik Eğitmenliği Sertifika Programı
Kimler Katılabilir
Temel seviyede matematik-müzik ilişkisiyle ilgilenenler, öğretmenler, ilgili lisans ve lisansüstü öğrencileri, özel ders ve atölye eğitmenleri ile çocuklarına disiplinler arası bir yaklaşımla matematik öğretmek isteyen ebeveynler
Eğitim Süresi
16 saat (10 saat teorik / 6 saat uygulama)
Eğitim Ücreti
Genel Katılım: 5.000₺, İZÜ mensup ve öğrencilerine 3500₺ (World, Bonus, Paraf ve Maksimum kartlarına 3 taksit imkanı)
Son Başvuru Tarihi
14 Nisan 2025
Eğitim Yeri
İZÜ Halkalı Yerleşkesi
Eğitim Gün ve Saati
26-27 Nisan 2025
10:00 - 18:00
Eğitimin amacı
Antik Çağ’dan itibaren insan ve toplum hayatındaki yeri fonksiyonel olarak değerlendirilen müzik, matematiksel sanatları içeren dört yüksek ilim (Quadrivium) kapsamında aritmetik, geometri ve astronomi ile birlikte ele alınmıştır. Evrenin yapısı, kozmoloji ve matematik üzerine çalışan, gezegenlerin müziğini tanımlayan Pisagor’a göre müzik insanın fizik ve duygu yapısı ile ahlak eğitiminde etkendir. İslam filozofu El-Kindi müziği âlemin düzeniyle özdeşleştirirken matematik ve felsefeyle ilişkisine vurgu yapmıştır. Öğrencisi Farabi ve matematik, müzik, astronomi, fizik ve tıp alanlarında çalışmalar yapmış bilgin, filozof İbn-i Sina da müzik teorisine dair saptamalarda bulunmuşlardır. Geçmişte matematik ve müzik ortaklığının vurgulandığı eğitim yaklaşımı bugün unutulmuş, bireysel alanların birbiriyle ilişkisi saklı kalmıştır. MATEMÜZİK, öğrencinin küreselleşen dünyanın disiplinler arası kazanımlara ihtiyaç duyan ve bu bağlamda sürekli yenilenen, güncellenen, geliştirilen çalışma alanlarına yönelebilmesi için okul öncesinden itibaren çok yönlü yaklaşımlara vakıf olabilmesine zemin hazırlamak üzere kurgulanmış yenilikçi ve müfredat güncellemelerinden bağımsız sürdürülebilir bir matematik eğitimi metodudur.
Eğitimin İçeriği
- Müzik kuram ve terminolojisine giriş
- Disiplinler arası yaklaşımla:
- Matematik terminolojisi ve geometrik kavramlara giriş,
- Geometrik cisimler ve şekiller,
- Uzamsal ilişkiler,
- Doğal sayılar,
- Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi,
- Örüntü,
- Bölme işlemi,
- Kesirler,
- Veri toplama ve sınıflandırma,
- Problem çözme,
- Kodlama
Eğitmen
Prof. Dr. Evren Kutlay
İZÜ Eğitim Fakültesi
Sertifika / Katılım Belgesi
Programda başarılı olan katılımcılar İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve e-devlet onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Devam Zorunluluğu
Eğitimde %80 devam zorunluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.
Gerekli Belgeler
Nüfus cüzdanı ön yüz fotokopisi
İletişim
Notlar
- İZÜSEM, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
- İlgili programın kontenjanı sınırlı olduğundan, İZÜSEM tarafından kesin kayıt hakkı tanınan ve eğitim programı ödemesini gerçekleştiren katılımcılardan; ilgili programın başlama tarihinden 2 hafta öncesine kadar (program ilgili daire başkanlığınca onaylanmadan) İZÜSEM'e programa katılamayacağına dair yazılı başvuruda bulunanlar hariç, katılımcının programa katılıp katılmamasına bakılmaksızın herhangi bir geri ücret ödemesi yapılmayacaktır.