İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Merve Tomaş'ın “Domates Atıklarındaki Biyoaktif Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının Arttırılması ve Farklı Ürün Uygulamaları” başlıklı projesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı 2018 yılı 1. Dönem Değerlendirme Sonuçlarına göre 3501 programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı, kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmeyi amaçlıyor. 21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmaları desteklenerek, hem genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılması amacına yönelik bir program.
TÜBİTAK Desteği Alan Diğer Projeler
Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Banu Metin tarafından hazırlanan "Cryptococcus Patojen Türler Kompleksi ile Akraba Mayaların Eşeyli Üreme Özelliklerinin Araştırılması" projesi, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştu. "Cryptococcus Patojen Türler Kompleksi ile Akraba Mayaların Eşeyli Üreme Özelliklerinin Araştırılması" başlıklı projede Cryptococcus patojen türler kompleksine yakın akraba maya türlerinin henüz aydınlatılmamış eşeyli üreme özelliklerinin incelenmesi, türlerin birbirleriyle akrabalık ilişkilerinin aydınlatılması ve bu araştırmalar sonucunda henüz bilimsel olarak tanımlanmamış ve isimlendirilmemiş türlerin tanımlanabilmesine olanak vermek amaçlanıyor.
Öte yandan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gülseren'in “Türk Fındığı Küspesinin Fonksiyonel Gıdalarda Kullanılmasının İncelenmesi” başlıklı araştırması ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Büşra Külsoy ve Betül Kevser Tuğla’nın, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan ERMİŞ’in danışmanlığında hazırladıkları “Yumurta Kabuğu ve Zeytin Çekirdeğinin Çikolata Kaplamalı Yulaflı Bisküvilerde Kullanılması” başlıklı projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülmüştü.